Keputusan Yang ‘Menyakitkan’, MYAirline Gantung Operasi

KUALA LUMPUR: Syarikat penerbangan tambang murah, MYAirline mengumumkan penggantungan operasinya berkuat kuasa 12 Oktober 2023 sehingga diberitahu kelak.

“Syarikat penerbangan ini telah membuat keputusan yang amat menyakitkan kerana tekanan kewangan yang ketara mendorong untuk menggantung operasi sementara menunggu pemegang saham penstrukturan semula dan permodalan semula syarikat penerbangan.

“Kami amat kesal dan mohon maaf kerana terpaksa membuat keputusan ini kerana kami memahami kesannya pada penumpang setia kami, pekerja yang berdedikasi dan rakan kongsi.

“Kami telah bekerja tanpa jemu untuk meneroka pelbagai pilihan perkongsian dan penjanaan modal untuk mengelakkan perkara ini penggantungan. Malangnya, kekangan masa telah menyebabkan kami tidak mempunyai alternatif selain untuk mengambil keputusan ini.”,” demikian memetik kenyataan daripada Lembaga Pengarah MYAirline hari ini.

Tambahnya, syarikat itu memahami kesulitan yang mungkin timbul dan komited untuk membantu para pelanggan melalui situasi ini.

“Sila hubungi kami di [email protected], dan pasukan sokongan kami yang akan sedia untuk memberikan bantuan mereka,” tambahnya sambil meminta penumpang yang terjejas supaya tidak pergi ke lapangan terbang dan mencari perjalanan alternatif ke destinasi mereka.

Ujarnya, lembaga pengarah dan pemegang saham MYAirline akan berusaha keras untuk menyambung semula operasi secepat mungkin tetapi pada peringkat ini tidak dapat menentu sebarang garis masa.

“Kami mengulangi permohonan maaf atas sebarang kesulitan dan kesulitan timbul daripada penggantungan ini dan akan melakukan yang terbaik untuk memberikan sebarang kemas kini.

BBerkaitan

Latest articles