PM Pastikan Mangsa Kebakaran Di Flet Sri Johor Dapat Bantuan Segera, Umum Bantuan RM 1000

Saya akan pastikan bantuan dihulurkan dengan kadar segera dan kebajikan mereka yang terlibat dengan insiden ini, akan dijaga sebaiknya tulis Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri di dalam satu ciapan di laman twitternya malam ini.

Katanya beliau amat bersimpati dengan nasib penduduk yang menjadi mangsa kebakaran itu

 

” Saya amat bersimpati dengan nasib para penduduk Blok 31, Flat Sri Johor, Cheras.

” Kita sama-sama berdoa agar semuanya dipermudahkan, insyaAllah.

Dalam pada itu Beliau yang turut turun untuk menziarahi mangsa kebakaran di Flat Sri Johor sekitar jam 11.15 malam ini berkata  mangsa-mangsa yang yang terlibat dalam kejadian kebakaran Flat Sri Johor, Cheras di sini bakal menerima bantuan khas sebanyak RM1,000.

” Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) akan menyediakan rumah baharu kepada penghuhi kediaman yang terlibat dimana terdapat lapan unit rumah terlibat kejadian tersebut.

“Seperti saya umumkan di Selangor tadi mengenai bantuan untuk mangsa bencana, kebakaran ini juga merupakan bencana jadi kita akan berikan RM1,000 kepada setiap mereka terlibat.

“Yang 32 lagi rumah di tingkat tiga ke bawah, pihak bomba akan melakukan siasatan jika didapati tidak berbahaya lagi kepada penduduk, mereka boleh berpindah ke rumah masing-masing.

“Buat sementara ini mereka akan ditempatkan di dewan orang ramai,” katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Hadir sama Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Shahidan Kassim, Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim dan beberapa pegawai Bomba.
Difahamkan, kebakaran berlaku dipercayai berpunca daripada gas meletup.

BBerkaitan

Latest articles