Usah Tiru Perangai Pembangkang Ejek Pemimpin Sendiri

 

 

KUALA LUMPUR: Sebagai sebuah parti politik yang berpengalaman, ahli-ahli UMNO perlu mempunyai sikap matang dan pekerti serta nilai-nilai adab yang tinggi ketika berdepan dengan apa jua masalah dan kekusutan di dalam parti.

 

Perkara itu ditegaskan Ketua UMNO Bahagian Batu, Datuk Seri Yahaya Mat Ghani yang menegur sebahagian ahli-ahli parti yang bersikap kurang sopan terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob pada sesi Taklimat Presiden UMNO, Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur pada Sabtu lalu.

 

“Kita jangan samakan UMNO dengan parti lawan kita yang lebih buruk perangai mereka sehingga memaki, membaling kerusi sehingga ada yang menumbuk pemimpin mereka sendiri.

 

“Harus diingat rakyat menilai setiap tingkah laku dan perangai kita,” katanya dalam kenyataan media, hari ini.

 

Beliau menggesa seluruh ahli parti untuk bertenang dan memberi ruang kepada pucuk pimpinan menentukan hala tuju parti serta soal pembubaran Parlimen bagi membolehkan Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15).

 

Sementara itu dalam kenyataan yang sama juga, Yahaya menyampaikan pendirian ahli-ahli UMNO di bahagiannya yang turut bersimpati dan bersolidariti atas apa yang berlaku terhadap bekas Presiden UMNO merangkap bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

 

 

BBerkaitan

Latest articles