Usah Terpedaya Dengan Propaganda Menjelang PRU

KUALA LUMPUR: Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, Datuk Seri Mohd Sharkar Shamsuddin mengingatkan setiap pihak di dalam parti untuk tidak termakan dengan sebarang propaganda daripada pihak lawan yang cuba mengganggu gugat kestabilan parti.

Tegasnya, Pakatan Harapan (PH) mahu pun Perikatan Nasional (PN) berusaha mengeruhkan suasana dalam parti itu dengan harapan mereka akan mendapat sokongan rakyat pada PRU-15 ini.

“Saya harap seluruh ahli UMNO memberi tumpuan dan fokus utama untuk berdepan dengan PRU. Jangan pedulikan sebarang propaganda dari parti lawan.

“Tugas kita adalah berusaha membantu parti memperoleh kemenangan dan berkhidmat kepada rakyat,” katanya hari ini.

Justeru, mohd Sharkar berharap jentera parti pelbagai peringkat tidak melayani usaha dan pelbagai lontaran pihak tertentu, sebaliknya terus bergerak ke depan.

Beliau percaya akan ada usaha daripada musuh politik parti untuk melihat segala perancangan dan persiapan yang telah dibuat selama ini terbantut.

“Ini akan memudahkan mereka untuk melemahkan parti UMNO apabila menjelangnya PRU nanti. Biar pun tarikh PRU masih menjadi tanda tanya dan teka-teki tetapi kita di peringkat parti umumnya sudah tahu bagaimana untuk melakukan persediaan dengan sebaiknya.

“Musuh politik sudah pasti tidak mahu melihat kesiapsiagaan ini berterusan. Jadi, pelbagai provokasi, andaian serta persepsi yang dilontarkan hanya sekadar untuk kita bertelagah sesama sendiri. Itu hasrat mereka sebenarnya,” kata beliau.

Kata Mohd Sharkar, inilah masanya untuk seluruh ahli dan jentera UMNO sama-sama berganding menolak segala persepsi yang cuba ditimbulkan pihak lawan.

BBerkaitan

Latest articles