UMNO Cawangan SS9A, Damansara Bawa Usul Tukar Ketua Penerangan UMNO

KUALA LUMPUR — UMNO Cawangan SS9A, Damansara yang bersidang hari ini mengusulkan satu pertukaran atau rombakan bagi jawatan Ketua Penerangan UMNO Malaysia yang disandang oleh Datuk Seri Azalina Othman Said, ketika ini, yang didakwa tidak fokus dalam tugasan beliau.

Timbalan Ketua UMNO Bahagian Damansara, Amin Shukor berkata, sebagai seorang menteri dan kepimpinan yang berjasa sekian lama, UMNO Cawangan SS9A beranggapan beliau tidak fokus kepada tugas Ketua Penerangan parti serta disifatkan sekarang ini perlu lebih pro aktif.

Sebagai seorang menteri kami yakin beliau cukup ‘perform’ dan ini jelas menguntungkan UMNO. Oleh sebab itu, kita memerlukan seorang individu atau figura yang mungkin boleh lebih fokus untuk bertindak sebagai Ketua Penerangan dan ‘ada masa’ untuk merencana usaha-usaha serta tindakan yang sifatnya tidak bermusim katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambah Amin lagi, Satu pelan naratif masa depan UMNO yang lebih praktikal perlu segera digerakkan oleh Ketua Penerangan serta segala usaha perlu digembleng kepada usaha yang bersangkutan portfolio penerangan ini.

Sehubungan dengan usul ini, UMNO Cawangan SS9A juga membuat pertimbangan dan ingin mengusulkan individu atau pemimpin yang mungkin dilihat mampu menggalas tugas Ketua Penerangan ini bagi pertimbangan kepimpinan tertinggi UMNO katanya.

Tambah Amin, UMNO Cawangan SS9A juga ingin mengusulkan untuk kepimpinan parti mempertimbangkan Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican bagi menggalas seterusnya portfolio sebagai Ketua Penerangan yqng baharu.

“Melalui kemahiran, pengetahuan serta pengalaman dimiliki beliau, ianya dilihat satu kelebihan yang boleh diguna pakai untuk kebaikan UMNO.

“Selain UMNO Cawangan SS9A juga beranggapan beliau ‘ada masa’ untuk lebih fokus merencana, bergerak dan bertindak sebagai Ketua Penerangan yang baru,” katanya lagi.

BBerkaitan

Latest articles