Timb Presiden Ingatkan Umno Sabah Tidak Berpecah Belah

Bukan masanya mempertikaikan siapa yang layak mengetuai jentera bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah, demikian tegas Timbalan Presiden Umno, Datuk Seri Mohamad Hasan.

Beliau menggesa seluruh kepimpinan Umno Sabah bersatu-padu dan saling bekerjasama untuk memastikan kemenangan berpihak kepada mereka.

“Jangan berpecah belah. Kalau berpecah, itu resepi untuk kalah. Kalau belum masuk gelanggang lagi kita dah kalah tidak guna juga,” katanya kepada pemberita ketika berkempen bersama calon BN bagi PRK Slimx Mohd Zaidi Aziz di sesi beramah mesra dengan penduduk di medan selera di pekan Slim di Tanjung Malim.

Mohamad berkata demikian sebagai mengulas bantahan sekumpulan pemimpin bahagian Umno di Sabah terhadap pelantikan Ketua Umno Negeri, Datuk Seri Bung Mokhtar Radin untuk mengetuai jentera Barisan Nasional (BN) di PRN Sabah, 26 September depan.

Bantahan tersebut disuarakan memandangkan Bung kini berdepan dengan beberapa pertuduhan mahkamah, dan keadaan itu, ujar kumpulan berkenaan akan memberi kesan terhadap sokongan rakyat.

Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menegaskan adalah munasabah bagi Bung Moktar mengetuai jentera parti itu bagi menghadapi PRN Sabah.

Komen

Berkaitan

Media Sosial

19,954FansLike
3,792FollowersFollow
20,800SubscribersSubscribe

Terkini