Tiga Maut Dalam Kemalangan Antara Bas Persiaran, Treler

KUALA LUMPUR: Polis mengesahkan seramai tiga maut dalam kemalangan bas persiaran di Jalan Kuantan-Segamat yang berlaku pada awal pagi tadi.

Ketiga-tiga mangsa merupakan guru dan kakitangan pengurusan Sekolah Kebangsaan (SK) Jeram, Masjid Tanah, Melaka dan seorang lagi merupakan pemandu bas kedua.

Guru wanita yang meninggal dunia adalah Hasnatul Adilah Hassan, 48, dan pemandu kedua bas, Mohd Adi Hasan, 29, meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Muadzam Shah.

Sementara itu Hamzah Ahmad, 60, yang juga kakitangan sekolah meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan.

Bas tersebut membawa rombongan 37 warga SK Jeram, Masjid Tanah, Melaka dilaporkan merempuh treler di Kilometer 126 Jalan Kuantan-Segamat dekat simpang tiga ke Bahau hari ini.

Bas terbabit dipercayai dalam perjalanan ke Terengganu itu turut dilaporkan terbabas dan terjunam ke bawah cerun di Kilometer (KM)126 Jalan Kuantan-Segamat dekat simpang tiga ke Bahau.

Sementara itu, Pengarah Kesihatan Negeri Pahang, Datuk Dr. Rusdi Abdul Rahman ketika ditemui berkata, tiga lagi mangsa masih berada dalam keadaan kritikal di HTAA.

Selain itu tiga lagi mangsa dari Hospital Muadzam Shah akan dihantar ke HTAA bagi menerima rawatan.

BBerkaitan

Latest articles