Shahelmey, James Diingatkan Tidak Buat Perkara Mungkar Dalam Kabinet Hajiji

KUALA LUMPUR: Kepentingan rakyat seharusnya menjadi keutamaan terhadap dua wakil UMNO yang dilantik menyertai Kerajaan Sabah yang diketuai Datuk Seri Hajiji Noor.

Peringatan itu diberikan Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan terhadap Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tanjung Keramat, Datuk Ir Shahelmey Yahya dan ADUN Sugut, Datuk James Ratib.

Shahelmey dilantik sebagai Timbalan Ketua Menteri merangkap Menteri Kerja Raya yang baharu, manakala James pula Menteri Pembangunan Masyarakat dan Kesejahteraan Rakyat Sabah.

Ujar Abdul Rahman, kedua-dua wakil UMNO Sabah itu diharap dapat memainkan fungsi berkesan dalam membantu kerajaan negeri melaksanakan tanggungjawab besar untuk rakyat.

“Shahelmey dan James perlu memberi keutamaan kepada kepentingan rakyat, elak melakukan perkara mungkar dalam menjalankan tugas.

“Selain itu, saya berharap mereka menjaga nama dan reputasi UMNO Sabah sebaik-baiknya dalam kerajaan,” katanya dalam kenyataan di sini.

Abdul Rahman yang juga Ketua UMNO Bahagian Tuaran mengucapkan selamat bertugas kepada dua wakil rakyat itu untuk Sabah dan UMNO.

Beliau berdoa mereka diberikan kesihatan yang baik, minda yang waras dan pemikiran tajam untuk menyumbang kepada pembangunan negeri serta kesejahteraan rakyat Sabah.

BBerkaitan

Latest articles