Rakyat Dah Makin Meluat Dengan Pembohongan Anwar

KUALA LUMPUR: Rakyat sekali lagi diingatkan supaya berhati-hati dengan lontaran janji Datuk Seri Anwar Ibrahim, kononnya untuk menang Pilihan Raya Umum ke-15 akan datang.

Pangarah Komunikasi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Shamsul Anuar Nasarah turut menegaskan bahawa rakyat pada hari ini sudah cerdik dan mempunyai maklumat serta berpendidikan.

Dalam masa yang sama Shamsul menggesa Presiden PKR itu untuk muhasabah diri sepanjang 22 bulan kerajaan Pakatan Harapan (PH) memerintah selepas parti gabungan itu menang pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Menurut beliau, walaupun Anwar bukan perdana menteri ketika itu, tetapi parti PH yang dia kuasai telah diberi peluang mentadbir kerajaan Persekutuan.

“Kalau tidak menipu bukanlah Anwar Ibrahim namanya.

“Rakyat bukan bodoh. Rakyat sudah cerdik dan mempunyai maklumat serta berpendidikan, lebih lagi berdepan dengan 22 bulan pentadbiran kerajaan PH.

“Kenapa 22 bulan PH memerintah tidak dilaksana perkara yang dikatakan itu? Atau idea tidak masuk akal Anwar ini mendorong kerajaan PH sendiri tidak percaya kepadanya?,” soal beliau menerusi hantaran Facebooknya, semalam.

Dua hari lalu, ketika menyampaikan ucapan penggulungan Kongres PKR ke-16 di Shah Alam, Anwar dilaporkan menabur janji akan menurunkan harga petrol sekiranya beliau menjadi perdana menteri.

Beliau mengulangi janji untuk menurunkan harga minyak petrol itu sehari selepas dia memegang tampuk kuasa pada PRU15.

Shamsul kemudian menasihatkan Anwar agar berhenti daripada membohongi rakyat.

Katanya, bukan sahaja rakyat, Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli sendiri pun tahu populariti bosnya yang sudah menurun.

“Sebab itu agaknya Anwar ulang semula “…kalau saya perdana menteri hari ini… esok harga minyak akan turun…” supaya orang terus bercakap mengenainya,’ katanya.

BBerkaitan

Latest articles