Lelaki Mengaku Tak Bersalah Rogol Anak Tiri 11 Tahun Di Pondok Kebun

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Kuala Kangsar hari ini atas tuduhan merogol anak tirinya yang berusia 11 tahun 3 bulan, minggu lalu.

Bagaimanapun tertuduh, 41 tahun, mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Hakim Rohaida Ishak.

Mengikut pertuduhan, lelaki yang bekerja kampung itu didakwa merogol mangsa, yang mana kerana perhubungan, tidak dibenarkan di bawah undang-undang, hukum agama atau adat atau kebiasaan, untuk berkahwin.

Dia didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah pondok dalam kebun di kawasan Air Ganda, Gerik, kira-kira jam 3 petang, 3 Oktober lalu.

Pertuduhan terhadapnya dilakukan di bawah Seksyen 376 (3) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara antara lapan tahun hingga 30 tahun dan hendaklah juga dikenakan tidak kurang 10 sebatan.

Timbalan Pendakwa Raya, Muhammad Firdaus Nor Azlan tidak menawarkan sebarang jaminan tetapi tertuduh memohon diberi jaminan kerana menanggung keluarga, termasuk anggota keluarga yang sakit dan lumpuh.

Mahkamah kemudiannya tidak membenarkan tertuduh diikat jamin.

Mahkamah turut menetapkan 15 November depan sebagai tarikh sebutan semula kes bagi lantikan peguam dan laporan perubatan.

BBerkaitan

Latest articles