Hadiri Majlis Ada Tarian Bogel, Beranikah Pemimpin PN Mohon Maaf?

KUALA LUMPUR: Imej Perikatan Nasional (PN) terutama dalam menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor didakwa rosak gara-gara tindakan pimpinan utamanya hadir ke sebuah majlis yang turut diselitkan dengan persembahan tarian seksi.

Sehubungan itu, Ahli Parlimen Kuala Nerus, Datuk Dr Khairuddin Aman Razali mendesak pihak terbabit tampil membuat permohonan maaf kepada rakyat.

“Pahit tetapi teguran perlu dibuat agar masyarakat dapat menilai prinsip Perikatan Nasional yang jelas berkaitan Islam,” katanya dalam hantaran di laman Facebook hari ini.

Khairuddin mengulas video tular menunjukkan aksi seksi sekumpulan penari dalam satu majis di Pusat Konvensyen Antarabangsa Austin di Johor Bahru, dua hari lalu.

Antara yang hadir ke majlis berkenaan adalah Pengerusi PN, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Pengarah PRN Johor, Datuk Seri Hamzah Zainuddin.

Mengulas lanjut, beliau berkata, memang tidak selayaknya majlis tari menari ala bogel menjadi hidangan kepada pimpinan politik muslim walaupun penganjurnya bukan muslim.

Apatah lagi, katanya, ia juga bercanggah dengan nilai ketimuran dan nilai masyarakat Malaysia.

“Di saat rakyat berhadapan dengan musibah dan di saat rakyat diajak untuk bermunajat memohon keampunan kepada Allah agar dilepaskan daripada musibah covid-19 apa yang berlaku mengguris sedikit perasaan rakyat,” katanya.

BBerkaitan

Latest articles