More

  Cinta Tak Berbalas, Remaja Nekad Kelar Leher Depan Kekasih

  Seorang remaja lelaki dikejarkan ke hospital, petang Khamis lalu apabila bertindak mengelar lehernya sendiri selepas pasangannya enggan meneruskan hubungan lagi.

  Kejadian dilaporkan berlaku di Pangsapuri Laksamana Jaya, di Jalan Kampung Laksamana, Selayang, Gombak, pada jam 2.47 petang.

  Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, polis menerima panggilan kecemasan mengenai kejadian orang cuba membunuh diri.

  “Hasil siasatan awal mendapati mangsa seorang lelaki India berusia 19 tahun semasa berada di rumah teman wanitanya telah berlaku salah faham antara mereka.

  “Teman wanita mangsa telah meminta untuk memutuskan hubungan tetapi mangsa cuba memujuk gadis itu namun wanita yang menjadi pujaan hatinya tidak berganjak dan tetap mahu memutuskan hubungan.

  “Akibat tidak dapat menahan kekecewaan, mangsa pergi ke dapur rumah teman wanitanya dan mengambil sebilah pisau pemotong sayur lalu mengelar leher sendiri hingga pengsan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

  Teman wanitanya yang terkejut dengan tindakan itu  menghubungi hospital bagi mendapatkan ambulans bagi menyelamatkan mangsa.

  “Ambulans bergegas ke lokasi kejadian dan mangsa telah dibawa ke Hospital Selayang untuk tindakan lanjut.

  “Polis memulakan siasatan insiden itu di bawah Seksyen 309 Kanun Keseksaan,” tegasnya sambil menjelaskan keadaan mangsa yang menerima rawatan itu kini stabil.

  Berita Berkaitan

  Berita Terkini