Benarkah Kerajaan Akan bertukar Lagi ?

Kecoh di Media sosial semenjak semalam apabila beberapa pengguna facebook dan Ahli Parlimen Pakatan Harapan mengenai tampuk pemerintahan Kerajaan tidak lama lagi

Mereka dilihat sedang menjalankan propanda bahawa era Kerajaan Perikatan Nasional di bawah Kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin bakal berakhir tidak lama lagi dan kerajaan Pakatan Harapan akan dibentuk semula.

Mengulas perkara berkenaan, Penganalis Politik , Dr Kamarul Yusoff berkata Agak kecoh malam ini dengan kenyataan FB Shahbudin Husin berbunyi “Nombor sudah ada, calon PM pun sudah dipersetujui…bye bye Muhyiddin!!!”.

” Begitupun, perlu diingat bahawa Shahbudin Husin inilah juga yang pada 23 Januari lalu membuat kecoh dengan kenyataan FB-nya berbunyi “Majlis serah kuasa bakal berlaku sebelum Mei? – maklumat terbaru PMO!!!” tulisnya melalui laman Facebooknya sebentar tadi.

sambil mengepilkan pautan seorang pengguna facebook iaitu Shahbudin Husin beliau turut mengulas bahawa ” Pada akhirnya, “serah kuasa” memang berlaku sebelum Mei, bukan kepada Datuk Seri Anwar, tetapi kepada Tan Sri Muhyiddin”

Tambahnya lagi Berhati-hatilah dengan psy-war daripada para propagandis kerana “psy-war is just that: psy-war”.

Jika pun usaha penggulingan ini ada, ia tidak mudah dan mungkin sahaja akan berakhir dengan PRU.

Dalam pada itu, Penulis Politik yang berpengkalan di Luar Negara, Raja Petra Kamaruddin hari ini turut berkongsikan perkara bahawa ada penyokong PH yang bersembunyi di dalam Kerajaan Perikatan Nasional

Oleh sebab itu, Pakatan bermati-matian mahukan undi tidak percaya dibentang di Parlimen pada bulan Julai ini. Khalid yakin Pakatan akan menang undi tidak percaya itu dan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin akan tumbang. Dan sekiranya Parlimen dibubar dan PRU15 diadakan, Pakatan akan menang dengan majoriti yang tinggi katanya lagi.

Baru-baru ini juga, Ahli Parlimen Kulai juga turut memuat naik status di laman facebooknya bahawa mereka akan kembali ke Putrajaya sambil mengepilkan gambarnya di hadapan Istana Kehakiman di Putrajaya.

Namun statusnya itu telah mendapat reaksi negatif dari pelayar facebook dan diantara komen-komen yang dilihati di laman rasmi mantan Timbalan menteri Pendidikan itu :-

Romy Irwan Shah xyah blk pun xper…nyampahhh

Zaidy Ibrahim Hope you can come out with new single SST song to teach kids.. then you can think to come back again..hahaha

Didi Mazril Mazlan No thank you.. please stay away duck face.

Fairuz Ismail Hider Fuhhh, ahsoo da start meroyan ke? Kikikikiki, blh jalannn daaaa

Nizam Arif You sudah pening terlebih minum minyak sawit kah Ah So? Ini gambar Istana Kehakiman lah.. Bukan Putrajaya…???

Mohamad Jamalee Wahh delete semua komen ke? Kata perjuangkan mandat rakyat. Tapi rakyat bersuara pi delete komen.

Tak apa. Den post komen den lagi sekali.

You can try to do another round of commotion, but trust me, if you do another round of nonsense like what you did last February, I assure you will push for dissolution of parliament and a snap election.

With your record 22-months of nightmare, I assure you Pakatan Harapan will not be the victors.

So yeah, like what Baru Bian said, “Anda boleh terus bermimpi”.

Nonacute Noor Still hilarious. My comment this morning was deleted.

“I had a good laugh this morning. I just wonder… were you dreaming of Tun M or Anwar as PM ..Which fraction “

 

Soalnya adakah perkara itu boleh berlaku atau rakyat akan semakin muak dengan permainan politik yang diamalkan Kerajaan Pakatan Harapan selepas Kerajaan Barisan Nasional tewas pada PRU ke -14 lalu. TRI

BBerkaitan

Latest articles